Левовата стойност на избраната застраховка главно зависи от заобикалящите ви рискове

Как точно да пресметнем приблизително колко внасяме за премийни вноскиcar insurance

Националният застрахователен пазар още се развива, както дори и в реалните условия на икономическа криза се вижда бум на премийните приходи като в общото, така също и при застраховка живот. Дали дори това значи, че финансовата култура на потребителите в страната се е увеличила? Всъщност възможно е и да е точно така. Факт е също, че много от българите си купуват полици в условие, че няма някакъв друг личен избор. Ако карате без валидна Застраховка “гражданска отговорност” например, рискувате не само тежко нарушение, но също така и да ви отнемат книжката. Но ако успеете да накарате някоя банка да ви заеме кредит, можете спокойно да си кажете довиждане с мечтите си, ако наистина не застраховате заложеният си апартамент, или доброто здраве и бъдещите си приходи. Жителите, които не са принудени от подобна неприятна ситуация също изключително рядко стъпват на прага на застрахователен брокер. Мнозина са тези, които през целия си живот никога не са си купували застраховка.

Много домакинства си мислят, че, като само намират средства да платят текущите си разходи, би било лукс да мислят за повече разходи по застраховка на имуществото или здравето си. Една от причините да се очакват скъпи премийни вноски е, че те не са наясно с работата на застрахователните дружества и начините за изчисляването на крайните цени. Като изготвя договор с вас, един фактор се появява като основен за фирмата – риска, които се поема. Понякога той може спокойно да е адски голям, че реално не е възможно да си купите застрахователна полица на абсолютно никаква крайна цена. Като пример, в случай, че живеете в район, застрашен от много природни бедствия, е наистина много възможно никоя застрахователна компания да не иска да покрие апартамента ви срещу тази реална опасност.

Но от друга страна, ако компанията обмисли, че рискът, свързан с договора Ви е малък, вноските, които дължите да са адски ниски, и лесно да си ги позволите дори и с скромния си доход. Но как застрахователните компании калкулират опасността при отделните продукти и услуги? Макар че са установени десетки индивидуални разлики, има някои съществени правила, към които се придържат представителите на този сектор по целия свят.