Кухните – пространство за готвене и чудесна комуникация

kitchen

Както всичко друго, също така и кухнята е подвластна на огромен напредък през последните години. Някога разположените в най-далечния край на сградата кухненски помещения са сменени от изградените на централен план по-модерни помещения. Важният момент пред дизайнерите е реденето на сигурни детайли, с изглед към хола или сплотяването на кухнята с хола или всекидневна. В извършването на дизайн на кухня, налице са дадени неща, като е нужно да се премислят, примерно с остров ли ще стане готварското помещение? Нов или пък по старомоден дизайн бихте желали? Какви уреди ще вземете? Силата и вида на осветителните тела? 

– Кухненските плотове
Мрамор, Гранит, Варовик са някои от най-използваните природни строителни материали за кухненски плотове, използвани в наши дни. Използването на керамични плочки значително е страшно разпространено между дизайнерите, понеже те са приятни и се откриват в наистина голямо разнообразие от цветове. Термалните плотове със създадени от хората материи са отличен подбор заради отношението цена качество, което предлагат и също така притежанието на многообразна цветова палитра. Плотовете от дървесина, от масивна дървесина, са значително хубави, но липсва якост на вода и топлина и поради този проблем изключително рядко се употребяват в кухните. 

– Кухненското обзавеждане предоставя тона за цветовете на интериорния изглед
Шкафовете в кухненските помещения са важни при определяне на общата цветова визия на интериора в кухнята. И ако сте си избрали светъл интериор, подберете по-светло дърво – явор, дъб, кестен, бук, бреза. 

– Кухненските помещения като интересна семейна стая
Без значение дали ще разведрявате кухненското си помещение или закупувате нова в нов апартамент, има някои предимства например самия монтаж на остров да речем, за тях е необходимо да се съобразите. Ако случайно да речем искате да свържете хола с кухнята, имате възможност да го сторите с бар плот – същевременно удобен и стилен. Може би дори можете да положите готварската печка като частица от бар-плота и така също по необходимото време на готвене, може спокойно да разговаряте с близките си. 

– Сортирайте си шкафовете в началото
Уточнете изначало кое чекмедже и шкафче какво точно ще има и точно колко пространство ще ви е нужно изобщо в готварското помещение. Можете спокойно да стартирате с конкретизирането обема на кухненския плот. Водете се по готварското помещение, което сте употребявали до този момент, уточнете какво точно ви е необходимо и какво точно е било в повече. 

– Поставете кухненски аксесоари в горната част на стаята
Устройте мислено разделение измежду отделните стаи без да правите стени. Изящна поставка за комплект чаши, абсорбатор или дори малко шкафче, сложени на тавана са чуден начин за това. 

– Кухня – коридор
Страшно много дизайнери съветват за използването на кухничка във вид на коридор или така наречените U-образни кухненски помещения. Перфектна, в случай, че сновете м/у мивката и котлона.

– Светлина под шкафчетата
Осветлението обикновено не му се дава голяма грижа за обзавеждането на кухнята. Действителността също е, че даже с правилна светлина в кухните, шкафчетата обикновено остават затъмнени. Благодарение на не много добре монтирани луминисцентни или диодни тела за осветление, стаята може спокойно да прилична на доста уютно и по-голямо.