Капкови маркучи и поливни системи – Коя е разликата ?

Като изберете по какъв начин да изглежда Вашият двор, много важно значение може да бъде точно какъв модел поливна система ще сложите.

Поливането на Твоят озеленен двор ще е от много-важно съществено значение, ако искате да поддържате само една обикновенна трева.

2 сред най-използваните системи на напояване на дворове са напояване с капки и системи за поливна. В случай, че не сте точно уверени каква е главната разлика измежду тези 2 системи, все пак ние ще ти покажем точно какви ще са те и може да помогнем да определите кое точно е за твоите нужди и градината ви.

системи за напояване


Определение за системите за капково напояване и пръскане
Въпреки че съществуват 2-3 решения на напоителни системи за капково, ние искаме да обхванем основния вид, който обикновено се ползва, щом става въпрос за двоворе на къщи и офис згради.
Капково напояване
Тези системи за капково напояване разпределят нашата вода по правилен начин. Те ипозлват разпръсквачи, които може да намерите онлайн на сайта https://bielagro.com/razpraskvaci-impulsni-za-selskoto-stopnastvo Като ползвате много на брой дълги тръби от пласмаса, напояването със ситни капки нормално е много ниско до земята, с този медот по-малко вода ще се губи от изпарението. На редовни времеви интервали или в взаимозависимост от структурата на градината, в тези тръби за напояване има отвори, да е в състояние водата да изтече.
Така както подсказва наименованието, новата система за напояване позволява тази вода да пада направо на тревата, заобикаляща растението, там където се намира отвора.
Система за напояване
В контраст от капковото напояване, системата за напояване разпространява водата в много по-голяма площ, контролирани граници. Докато новите системи за напояване с капки е над земята, когато говорим за напоителните системи, пласмасовите тръби са в почвата, като само пръскащите глави се виждат над земята.
Когато се влючат, именно тези с-ми пръскат значителни количества чиста вода, да напоят значително количество пространство. Разпръсквачите, слагани от правилна фирма за озаленяване, могат да са сложени точно така, че вашият зелен двор да получи необходимото по обем покритие от вода, с липса на площи да бъдат сухи.
Въз информация за разликите м/у системата за капково напояване и напоителните системи, можете да получите доста добра информация за тази стъпка, от която се нуждаете във вашия двор. Но ако все още не сте напълно сигурни, е по-хубаво да сте наясно за плюсовете и минусите на 2-те напоителни системи.
Ползите и − за капково напояване
Ползите :
Намалява отпадъците във видата
По-изгодно за различно поливане на тревата
Спира в пъти ерозията на почвата
Лесен за инсталиране
Предотвратява заболяването на растенията заради пренасищане
Плюсове и − на системите за напояване
Плюсове :
Добър избор за всеки един индивидуални варианти земна почва
Възможно е с програма да работи с таймер
Тръби сигурни под земята
Покрива бързо и лесно огромни участъци
Възможно е да се сложат допълнения като отрови и торове за растенията