Как да изберете легло за деца: 3 съвета от igra4ka.bg

Също, като нас, децата имат нужда от удобен матрак и легло, ето защо изборът му, трябва да бъде важен за нас.
Но, като родител, как да разберете какъв тип и размер на леглото е подходящ за вашето дете?

преграда за детско легло

Има от стандартни легла до тройни легла и двойни матраци, вашите възможности са почти неограничени. Заедно с igra4ka.bg събрахме най -добри съвети, които да ви помогнат да изберете правилния размер легло за вашето дете.

Когато определяте какъв размер на леглото ще “пасне” на вашето дете, помислете за текущата височина на детето си и колко високо, ще стане следващите 2 години.
Също така, колко високо трябва да е, за да се катери по леглото. Колко сигурен е той/тя да маневрира около мебелите?

Наблюдението на поведението им на открита детска площадка често е добър показател за това колко готови и уверени са те, когато става въпрос за мебели с височина.

Как да изберете височината на леглото?

За да започнете, измерете височината на изправяне на детето (крак до върха на главата) и височината на седене (повърхността на седалката до върха на главата), за да добиете представа кое легло би било подходящо.

Не забравяйте и колко е важно да закупите преграда за детско легло, което да даде спокойсвие за вас и детете ви.

Сравнете това с нашите височина на леглото и размери на главата за ниски, средни и високи детски легла – вижте ръководството за височината на леглото и детето .
Ето някои полезни съвети при избора на правилния размер матрак за деца:

● Осигурете плавен преход на леглото : Вашето мъниче може да премине от креватче или матрак за новородено в нормално легло на етапа на малкото дете (около 2 до 3 години).

● Изберете подходящия размер на матрака за споделено легло : Въпреки че можете да изберете да ги въведете в малко легло, помислете за получаване на детски матрак с два размера за дълголетие. Също така, можете да изберете матрак с двойни XL размери или пълноразмерно легло. Тези видове матраци работят добре с две или повече деца, които ще споделят една и съща стая.

● Изберете подходящия размер на матрака за тийнейджъри : За тийнейджъри, матрак с двойно XL е идеален, защото е малко по -дълъг. От друга страна, матрак в пълен размер има същата дължина като стандартния матрак с два размера, който е идеален за по-големи стаи, където две малки деца могат да споделят.

Стил и материал на матрака
Независимо дали избирате легло за момчета или легло за момичета , можете да избирате от широка гама стилове и материали за матраци. Подобно на матраците за възрастни, матраците за деца също се предлагат в джобни, отворени, латексова пяна и мемори пяна. Всеки стил или материал трябва да бъде от голяма полза за нуждите на съня на вашето дете.

Ето няколко съвета при избора на стилове и материали за детски матраци:

● Поддържащ матрак : По време на сън тялото на детето се нуждае от достатъчно подкрепа, за да поддържа костите и гръбнака правилно подравнени . Изборът на поддържащ матрак значително ще намали дискомфорта, така че детето ви ще спи по -добре през нощта. Също така, той намалява търкалянето и неспокойствието. За бебета те ще се нуждаят от по -твърд матрак поради начина и скоростта на развитие на мускулно -скелетната система.

● Удобен матрак : Поради дишащата функция на матраците от пяна от латекс, те са силно препоръчителни за деца, които мразят горещите температури, особено ако живеете в район с топъл или горещ климат. От друга страна, матраците с мемори пяна са образуващи тялото и плътни, намалявайки безпокойството през нощта поради честото събуждане, причинено от дискомфорт. За матраци с джобни пружини те имат удобни покриващи слоеве, които децата със сигурност ще харесат.