Какво реално представляват камини с ризи от вода?

fireplace

Камини с водни ризи са по-лесни и по-удобни за употреба в съпоставка с останалите отоплителни уреди с дървен материал. В действителност, те са по-лесни за поддържане от другите на нефт, газ или печките с електричество. Печките с пелети вършат работа с пелети от дървесина, представляващи компресиран материал от дърва, подобен на заешката храна. Ако случайно разполагате с камина вкъщи, то можете спокойно да размислите за идеята за покупка на отделна водна риза за камина, с която да преминете към по-икономичния и екологично предпочитан метод за топлене с материал от дървесина. 

Типичната пелетна камина разполага със специален механизъм, които смята какво количество пелети е необходимо да бъде изгорено, според обема на помещението, което се топли. По-голяма част камини с пелети с водна риза разполагат с най-малко две възможности за управление на топлината. Също така имат индивидуална система за вентилация, с която разпръскват образувания топъл въздух. Пелетните камини с водна риза са изключително пестеливи и не замърсяват със сажди и прахови отлагания помещението, в което са сложени. В зависимост от модела камина на пелети, която искате, те могат да натрупат между 10.000 до 60.000 BTU/час (английска топлинна единица). 

Пелетната камина с водна риза изгаря изключително ефективно пелетите и по време на действието на горене се отделя минимално количество дим, ето защо не е нужно да привързвате камината към куминната система. Изгорелите газове преминават през мъничка тръба през стената навън. Камините с пелети са снабдени със специфична тръба Клас L, направена от неръждаема стомана от вътрешна страна, а от външна е подплътена с алуминий или цинк. Пелетните камини могат да бъдат свързани към системата с комина, но с тръбичка, която е с по-малък размер от стандартния, направена от стоамана, която не ръждясва. 

Камините с пелети на водна риза се зареждат доста рядко в съпоставка с други отоплителни уреди, топлещи с дървесина. Зареждането с пелети е от порядъка от един път на денонощие до 2 пъти на седмица в зависимост от модела пелетна камина и нуждите ви за отопление. За да заредите камината с пелети, необходимо е единствено да ги поставите в контейнера на печката, а той нормално е с вместимост от 15 до 58 кг пелети. Конкретната камина е снабдена със специално апаратче, наречено свредел, с което се прехвърлят пелетите от контейнера към капсулата в камината. 

Цената на пелетни камини с водна риза са в рамките между 700 и 3000лв. Вложението в камина на пелети ще ви служи с години наред. Камините за вграждане с водна риза спестяват площ и създават чувство за комфорт на жилището. 

Разгледайте още: https://parno.eu/category/260/peletni-kamini.html